1. Det er travelt å være ordfører, hva er det som gjør at både du og ordførere før deg har prioritert å sende en hilsen til Cup’en?

“Varegg Cup er et idrettsarrangement som både små og store bergensere har et forhold til. Cupen har blitt arrangert i over 40 år, og mange har selv deltatt, enten som spiller på banen, som frivillig, trener, heiagjeng eller arrangør. Vi i kommunen er svært stolte over Varegg cup og ønsker å bidra, både med tilrettelegging og som supportere, både av cupen og alle deltakerne.”

2) Utover det rent sportslige, hva tenker du at barn og ungdom lærer av lagidrett?

“Lagidrett bidrar til å styrke samholdet og tillit i samfunnet vårt. Når vi spiller på lag sammen lærer vi at vi må stole på hverandre, og at vi må spille hverandre god. Hver eneste spiller på laget utgjør helheten og resultatet avhenger av at alle er med og bidrar. Det er en viktig lærdom som vi kan ta med til andre områder av livet. Både på skolen, i familiene og i arbeidslivet senere i livet.”

3) Har du selv noen erfaring med det å spille sammen med noen, enten i idrett, musikk eller på andre arenaer?

“Jeg har både spilt fotball og håndball, og så har jeg spilt i orkester. Både lagidretten og musikken har til felles at det er helheten som utgjør magien som gir gode opplevelser. Det er en egen magi i å spille på et lag eller spille sin stemme i et stort orkester.”

4) Er det noen likheter mellom det å være politiker og det å være trener, tror du?

“Ja, jeg tror det. Begge deler handler om å motivere hver enkelt til å bidra med sine evner og styrker, og samtidig ha rollen som den som skal prioritere slik at resultatet blir best mulig.”

5) Hva har du lyst å si til de 500 fotball-lagene som deltar i Varegg Cup de to siste helgene i mars?

“Ha det gøy på cup! Jeg synes det er det viktigste. Idrett handler, selvsagt om både fysisk aktivitet og om å vinne, men det handler også om idrettsglede. Idrettsgleden er det aller viktigste med idrett, og det kan være så mye – det kan være gleden over å mestre noe en har trent på lenge, fellesskapet og samholdet med de andre på laget, eller å heie hverandre frem og glede seg på andres vegne!”