Christian Kalvenes

Christian Kalvenes

Tidligere Varegg-spiller og fotballproff


FAKTA:
Født: 08.03.1977
Sivilstatus: Gift, 3 barn.
Aktuell som:
-Nestleder i FK Bergen Nord, trener for G2006 i samme klubb.
-Konserndirektør for Fjordkrafts privatmarked
-Foredragsholder gjennom eget prosjekt kjuagutten.no

At vintrene i Bergen er uforutsigbare som en muggen Mourinho er hevet over enhver tvil. Treningsforholdene er mildt sagt utfordrende for fotball-lag med begrenset tilgang på innendørs fasiliteter, noe breddeklubben Varegg har fått kjenne på i disse dager. Men med en gjennomgående positiv ånd i det store og viktige Varegg-apparatet, klarer klubben ved hjelp av engasjerte foreldre- og spillergrupper å tilby sine unge lovende fotball året rundt.

-Målet er å bygge tilhørighet og stolthet til klubben for barna i nærområdet rundt Mulebanen. Dette gjør vi gjennom målrettet satsing på breddefotballen der vi dyrker grunnverdiene i Varegg Fotball “Kameratskap, Respekt, Identitet “, forteller leder Holger Hagesæter. – Det er spennende tider i Varegg Fotball og nå ser vi frem mot årets desidert største høydepunkt, nemlig Varegg Cup 2019!

Nedtellingen er i gang...!

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)

Og imens har vi hatt en hyggelig prat med en sprell levende Varegg-legende – vår egen Christian Kalvenes. En nærmere presentasjon er unødvendig for de fleste – et enkelt nettsøk gir følgende imponerende treff for venstrebacken:

Brann, Åsane, Sogndal, Brann, Dundee United, Burnley og tilbake igjen i Brann!

Ett av mange høydepunkt må nevnes – nemlig Playoff-finalen i 2009 hvor han spilte hele kampen da Burnley slo Sheffield United 1-0 på Wembley, noe som førte til opprykk til Premier League.

At akkurat Christian Kalvenes er en av få som har fått leve ut fotballdrømmen er ingen tilfeldighet. Undertegnede har tatt en uhøytidelig spørrerunde blant tidligere lagkamerater og spurt hva som kjennetegnet fotballspilleren gjennom barne- og ungdomsårene i Varegg:

«Kompromissløs, treningsvillig, fysisk vond å møte i dueller, vinnerskalle og en forferdelig dårlig taper»

Enig eller uenig, Christian?
-Disse karakteristikkene passer nok veldig bra. I tillegg vil jeg tilføye at jeg var ekstremt målbevisst.

Grunnlaget for det som etter hvert ble et ordentlig fotballeventyr ble altså lagt på grusen oppe i Hødden. Utallige timer med egentrening i tillegg til ordinære lagøkter, en nærmest vitenskapelig tilnærming til forberedelser i form av riktig kosthold og nok hvile, målrettet fokus på egne prestasjoner og utvikling, tilstedeværelsen som var like gjeldende under øvelser som i kamp – valgene, målene og ikke minst konsekvensene av målene; det er ikke rent lite som skal til for å skape en ener på fotballbanen!

Den tidligere fotballproffen er langt fra pensjonert. I dag deler Christian rikt av sin knnskap både på og utenfor fotballbanen. Gjennom sitt eget prosjekt kjuagutten.no holder Christian inspirerende foredrag rettet mot både næringsliv og idrettsklubber. Når han ikke er på jobb som konserndirektør for Fjordkrafts privatmarked er det de hvit- og blåkledde i Bergen Nord som får nyte godt av Christian sin kompetanse. I tillegg til vervet som nestleder i klubben er han også trener for Bergen Nord G2006. Alt denne mannen har tid til!

-Fotball er og har alltid vært en lidenskap for meg. Jeg er utrolig glad for at jeg gjennom fotballen og trenervirket i barne- og ungdomsfotballen i Bergen Nord, kan bidra til økt aktivitet, kameratskap, gode holdninger og verdier i lokalmiljøet der mine barn vokser opp. Jeg ønsker at lagene jeg trener skal få like gode minner og opplevelser med fotballen som jeg og mine lagkamerater hadde i barne- og ungdomsårene i Varegg.

Christian selv har deltatt i samtlige av årsklassene i Varegg Cup, selvfølgelig da med de riktige gule og blå fargene på drakten.

-Det aller beste minnet fra årene med Varegg Cup er gleden av å få spille en stor utendørs cup i lag med kompisgjengen. Cupen markerte også starten på en etterlengtet fotballsesong. Beste plasseringer ble to sølvmedaljer, derav den ene av medaljene også utgjør verste Varegg Cup minne: Nemlig et surt 0-4 tap for Åsane i småguttefinalen!

Og som Christian Kalvenes sier så fint:

-Varegg Cup blir litt som vårsleppet fra fjøset når kalvene slippes ut!

Varegg Cup takker for praten!