Noen heier på Brann, og noen brenner for Varegg. Styreleder i Varegg Fotball gjør begge deler. Ingen jobb for liten og ingen for stor for Holger Hagesæter. Har laget ditt ikke meldt seg på ennå? Da bør du lese dette:

  • Hvilket forhold har du til Varegg Cup?

– Som oppvokst på Skansen og i Fjellsiden har jeg alltid kjent til Varegg og cupen, men jeg har aldri spilt selv. Mitt nære kjennskap til cup’en fikk gjennom egne barn som har spilt i Varegg i en årrekke. Jeg har vært dugnadsforelder, dømt kamper og ryddet boss, og jeg har vært lagleder og trener. Som styreleder i Varegg Fotball blir relasjonen til Varegg Cup enda mer intens og spennende.

  • Hvorfor tenker du det er bra for et fotball-lag å delta i akkurat denne cup’en?

– Deltakelse i cup’er generelt er kjempekjekt for lagånd, sportslig utvikling og det sosiale. Spillerne får vært sammen på en annen måte enn i enkeltkamper. Ved å delta i Varegg Cup får spillerne testet ut det de har trent på vinteren gjennom, og som sesongoppkjøring er Varegg Cup ideell. I tillegg er cup’en blant de største i vår region, og man får møte lag fra et stort geografisk område.

  • Har cup’en utviklet seg de årene du har vært involvert?

– Ja, det vil jeg si. Selv om mye er likt fra år til år, klarer vi sakte, men sikkert å fornye og modernisere cup’en samtidig som vi beholder det beste. Påmeldingssystemer, musikkinnslag og bærekraftfokus er i spennende utvikling. Klubben har vyer om hvordan den fortsatt skal utvikle seg, så vi gleder oss til årene som kommer.

  • Hva er ditt morsomste Varegg Cup minne?

– Vet du, det er faktisk telefonen som vekket meg søndag kl 0800 under fjorårets avslutningshelg. Jeg ble, som mange andre i Varegg- familien, kalt ut på et akutt dugnadsoppdrag. Mot alle værmeldinger våknet vi til et vinterhvitt Bergen. En katastrofe for avvikling av kamper denne søndagen. Vi var bortimot totalt uforberedt. Det morsomme lå i at dette ble til en dugnadsdag av de sjeldne; kjempehektisk, krevende men utrolig givende. Det stilte opp mange positive sjeler. Både våre egne dugnadsfolk og mange flotte mennesker fra deltakende klubber. Så godt som ingen sure miner! Vi skuflet og måkte og ryddet og svettet. Og kamper ble spilt. Litt forsinkelser, ingen avlysninger – og vipps ble dagen rett og slett utrolig kjekk. Frivillig arbeid på sitt beste!

  • Hva har du å si til lag som fremdeles ikke har meldt seg på?

– At nå haster det! Vi ønsker flest mulig lag, naturlig nok. Vi opplever at lagene trives, og den beste garantien for at det sportslige skal bli morsomt, interessant og givende, er god påmelding. Så hiv dere over pc’en og meld dere inn straks. Det tar sikkert bare fem minutter!