Kanskje det er andre som har bedre pasningsfot enn ordføreren, men god til å gjette er Marte Mjøs Persen definitivt. Les mer her.

 

1)     Hva er det gøyeste med å være ordfører?

– Jeg treffer veldig mange mennesker, både unge og gamle, fra ulike samfunnslag og gjester som kommer til Bergen. Det er fint, og jeg lærer mye av å snakke med så mange forskjellige mennesker.

 

2)     Hvordan finner du ut hva du skal si ja og nei til av alle invitasjonene du får?

-Jeg prøver å prioritere, for eksempel at hvis jeg besøkte et arrangement i fjor, så besøker jeg et annet i år hvis det kolliderer. Jeg kan heller ikke være to steder samtidig, så hvis jeg blir spurt om å komme et sted eller på et arrangement og jeg allerede har sagt ja til noen andre, så kan jeg jo ikke komme. I tillegg er det slik at noen ting kommer foran alt annet. Møter i Bystyret for eksempel. Og så synes jeg det er viktig å gi litt ekstra heder og ære til alle de i denne byen som driver med frivillig arbeid, i idrett, kultur, lags- og organisasjonsarbeid. Så det prioriterer jeg gjerne.

3)     Har du barn selv som deltar i idrett? Kanskje noen av dem skal være med på Varegg Cup eller Lerøy Cup?

– Ja, jeg har tre barn som spiller håndball og litt fotball. Ingen av dem skal spille cup i år, men jeg har selv varme og gode minner fra den gangen jeg fikk være med å spille «Åpningscup» som Lerøy-cupen het den gangen.

4)     Hvor god er du til å gjette? Hvor mange ganger tror du Varegg Cup er blitt arrangert? (ikke lov å google)

– Tar deg på ordet og googler ikke 😊 Varegg Cup har i alle fall blitt arrangert i over 40 år… Jeg er selv 44 år, kanskje litt yngre enn meg? 42 kanskje? (Svaret er 43!, red anm)

5)     Hva vil du si til alle trenerne, laglederne og dugnadsfolkene som bruker fritiden sin for at barn og ungdom skal kunne drive med lagidrett?

– Først og fremst: Tusen takk! Dere fortjener en stor takk for alt dere bidrar med. Uten dere, så hadde ikke så mange barn og unge fått deltatt i organisert idrett og kjent på den idrettsgleden, samholdet og fellesskapet det gir.